Hoe kan ik een webwinkel starten?

Geplaatst op 22-07-2022

Ook u kunt in korte tijd uw eigen webwinkel in elkaar zetten. Een goed PHP script om dat mee te doen is het script dat wordt aangeboden door Vrolijk Internet Services. Dit script kan worden geïnstalleerd op een webhosting pakket, waarmee u de beschikking krijgt over een webwinkel. Deze webhosting kan eventueel samen met het script worden aangeschaft, wanneer u nog geen webhosting pakket heeft voor uw eigen webwinkel.

Wilt u meer te weten komen over het starten van een webwinkel en over de mogelijkheidheden van het PHP script, dan kunt u de website van Vrolijk Internet Services bezoeken. Direct nadat u het script heeft aangeschaft, zult u de benodigde bestanden kunnen downloaden. In de online handleiding kunt u lezen hoe u de bestanden op de webserver plaatst en hoe u de webwinkel kunt installeren. Ook kunt u het PHP script door Vrolijk Internet Services laten installeren op uw hosting pakket, als u het script zelf niet wilt of kunt installeren.

U krijgt als beheerder toegang om de webwinkel op een gebruiksvriendelijke wijze in te richten. Zo kunt u vanuit het beheergedeelte een betaalkoppeling instellen voor het online ontvangen van de betalingen van klanten. De betaalproviders die binnen het script worden ondersteund zijn Mollie, DigiWallet en PayPal.

De klant kan binnen het openbare gedeelte van uw webwinkel zoeken naar producten en producten toevoegen binnen zijn winkelwagen. Vervolgens kan een bestelling definitief gemaakt worden door de bezorggegevens in te vullen en online te betalen. Nadat de betaling succesvol is verlopen, ontvangt de klant een e-mail ter bevestiging. Deze e-mail bevat de factuur van de bestelling. De factuur zal ook binnen de administratie van de webwinkel worden aangemaakt, zodat u deze op een later tijdstip kunt uitprinten of opslaan.

Via het beheergedeelte kunt u heel makkelijk nieuwe producten toevoegen binnen uw webwinkel. Daarbij kunnen productvarianten worden aangemaakt, zoals de diverse kleuren waarin u een bepaald product levert. Ook kunt u productvarianten gebruiken voor het aanmaken van de verschillende maten waarin een product leverbaar is.